CV/ wie ben ik

Ik werk al jaren in de jeugdhulpverlening. Het is nog steeds een leuk en mooi vak. Echter moet ik al jaren toezien, dat we tekort schieten. Vaak doen we aan pleister plakken, zonder dat er veel wordt gekeken naar de wortel van het probleem. Met als gevolg dat we mensen trucjes leren en eigenlijk nog een laag boven op het werkelijke probleem geven. Is dat dan erg zou je zeggen? In zoverre dat het dan werkt tot aan het moment dat het trucje niet meer van toepassing is en men vervalt in zijn oude patroon. Het leren van deze trucjes is zeker waardevol en zijn niet voor niets echter ben ik van mening als men in de wortel niets verandert, vervalt men in oud patronen. En dat is nu wat vaak gebeurt in de reguliere hulpverlening.  En ik wil daar op een andere manier mee omgaan. Ik heb ontzettend veel geleerd over een diversiteit ziektebeelden van ADHD t/m persoonlijkheidsstoornissen. Automutilatie, agressie en tal van mogelijke gedragingen zijn in mijn loopbaan voorbij gekomen. Ik heb behandelplannen, motivatieplannen, budgetplannen, begeleidingsplannen bedacht en geschreven. Kortom veel gedaan en veel ervaring opgedaan. Tips ideeën betreft het opvoeden van kinderen zoals het tv programma The Nanny rtl4 is onder andere een voorstelling die je je erbij mag maken.

Door mijn hooggevoeligheid heb ik het vermogen als het ware door mensen heen te kijken. Ik heb op verschillende mogelijk manieren mijn gave mogen ontdekken. Dit is iets wat in mijn werk erg goed van pas komt. Echter heb ik wel vaak het gevoel gehad zoals hierboven beschreven van pleisters plakken. Met dat gevoel en met mijn gevoel voor spiritualiteit ben ik veder gaan zoeken, om dat wat ik zie en weet ook op een andere manier te kunnen toepassen.

Als eerste heb ik Reiki gevonden.  In 2002 heb ik Reiki gedaan en in 2003 heb ik Reiki 2 gedaan. Hiermee heb ik vooral gewerkt op familie en vrienden. In 2010 ben ik via mijn zusje tot de opleiding van de vortexhealing® gekomen. Vortexhealing is voor mij niets anders dan thuis komen. En is vanaf dat moment mijn leven eigenlijk echt veranderd. Het geeft de mogelijk om te werken aan de wortel van het probleem en mensen echt hun eigen kracht terug te geven. En te mogen werken met mensen op een manier waar ik zo in geloof. Het leven is een feestje, het is een wonder, het is een uniek iets wij mogen ervan genieten, zonder onze pijnen te vermijden of er onder gebukt te gaan.

Ik heb ondertussen ook geleerd wat communiceren is, echt contact willen maken met de ander. Open luisteren, open feedback geven en ontvangen. De wisselwerking van gelijkwaardige communicatie, hoe doe je dat?  Echt luisteren in de boodschap ipv de emotie of hoe iemand iets verteld. Hier in zit echt veel winst te behalen in alle soorten relaties. Hierdoor ben ik oa ook inzetbaar bij, bedrijven, managers die zoekende zijn om de samenwerking met hun personeel te houden.

Uitspraken: Don’t believe everything you think.  Is je glas half vol of half leeg? De oké-heid in je en met jezelf voelen.