Holistisch

Iets is holistisch wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van de verschillende onderdelen waarvan iets is opgebouwd. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen. Iets kan niet bekeken of geanalyseerd worden door naar een gedeelte van dat geheel te kijken.

Jouw systeem
Er wordt in totaliteit gekeken naar jouw gekeken. Je lichaam heb je lichamelijke klachten? Ervaar je ergens spanning?  Er word gekeken naar jou emotionele welbevinden, waar liggen jou krachten en waar liggen jou valkuilen?  De  gehele conditionering waar jij mee te maken hebt en welke processen bij jou horen. Bij de één kan het zijn hulp willen en inzicht krijgen bij HSP zijn, de ander wil hulp omdat hij of zij steeds weer op een zelfde manier vastloopt in een relatie of in zijn of haar werk. Jouw systeem oa je lijf,  waar in je lichaam voel je wat, wat heeft even wat meer aandacht nodig? Stress gaat bijvoorbeeld veel in de nieren en bijnieren zitten, ben je overspannen of heb je een burn out dan heeft de bijnier wat aandacht nodig. Door de stress verstopt de bijnier, echter heeft de bijnier de functie om bij stress verlichting te geven. De darmen staan weer voor grenzen, voor je zelf staan en welke grenzen ga je over.  De hypothalamus is een belangrijk orgaan die veel reguleert in ons lichaam, die samen met andere klieren zorgt voor onze hormonen, onze hormonen zorgen er weer voor dat de juiste stoffen vrij komen. De hypothalamus reageert op beelden en emoties die we hebben  en door signalen af te geven, komen uiteindelijk de hormonen stimuleren weer bepaalde lichaamsprocessen bijv: hoge bloed druk, waak en slaapritme, of een groei hormoon waardoor er remming ontstaat in het groeien, van organen botten ect.  Er is genoeg te vinden op het internet om het nog beter te begrijpen, echter zo zie je wel hoe alles invloed heeft op elkaar, en dat wat je ziet voelt en ervaart lichamelijke zijn uitwerking heeft en zo ook weer op jouw emoties als je bijv weinig slaapt, of dat je steeds in alertheid zit. Zo heeft voeding zelfs een sterke invloed op je lichaam en emoties, vitaminen en mineralen die weer goed zijn voor bepaalde organen.

Alles draait om jou
Ik kijk graag naar de mens als een heel persoon. En vind het belangrijk om samen te kijken waar en welke hulp geboden kan worden. Want het gaat om jou, alles draait om jou. Samen wil ik kijken hoe ik jou hulp kan bieden in waarin jij wilt leren of vastloopt. Vanuit hier kan ik ook verschillende soort hulp aanbieden, van gesprekken om tot inzicht te komen, tot healing of rollen spel, dat wat past voor jou in het moment. Als jou behoefte praten is ipv een vortex of Reiki benadeling dan kan dat. Als het jou behoefte is om mee te kijken in de opvoeding om hier tips en trucs bij te geven dan kan dat ook.

Wat het voor mij in mijn praktijk betekent
Gevoelens, gedachten en het fysieke lichaam zijn intens verbonden met elkaar. Heb je lichamelijke klachten dan heeft dat invloed op het welzijn van je geest en je emoties. Je bent sneller prikkelbaar. En andersom ook ben je wat meer down, dan werkt dat ook niet positief op je lichaam en emoties. Spreekwoorden als wat heb je op je lever zijn er niet voor niets. Het gaat dus om Body, Mind en Spirit en daar de balans in te vinden.’ Het gaat er om dat we hier steeds meer bewust van worden en zijn.Ik vind het belangrijk om bij jou als persoon aan te sluiten samen te kijken in waar jij hulp bij wilt en kan gebruiken. En jou te begeleiden bij jou prachtige proces.