Vortexhealing

Vortexhealing, vortex is een krachtige helende energie. Het geeft het lichaam de kracht terug om zichzelf weer te helen. Door de energie word jou lichaam verteld wat hij ook alweer moest doen. Hierdoor kan klachten verlichting ontstaan, hierdoor kan afhankelijk van de klacht (en) de klacht verdwijnen.

Vortexhealing is een healingswijze die aansluit bij mijn visie op het kijken naar de mens. De mens bestaat uit, het lichaam, uit psyche, uit emoties . Deze facetten hebben invloed op elkaar.  Vanuit oude psychologische stromingen werd vooral het emotionele stuk nog al eens vergeten. Tegenwoordig zijn we steeds meer van bewust dat alle levensgebieden van de mens van belang is en dat er gezocht word naar een balans.  Lees verder bij holistisch.

De krachtige energie van de Vortexhealing benadert ons met deze visie. En komt hierdoor sneller tot de kern van een of het probleem. Het geeft dus zowel het lijf, de psyche en ook het emotionele stuk de oorspronkelijke kracht terug.  Je lichaam reageert op de emoties die jij ervaart bijv stress, hartslag gaat omhoog, je komt in een alerte toestand, je hypothalamus geeft hormonen af aan klieren en uiteindelijk komt het in de organen (bijnier). Je kunt je voorstellen, als je vaak stress ervaart dat bij alle stoffen die er vrij komen gevolgen heeft voor de rest van jou lijf en ook jou leven. Bijv minder slapen, remming op het immuunsysteem. Uiteraard afhankelijk van wat je ervaart en wat dingen met je doen. Alles is met elkaar verbonden en werkt met elkaar hand in hand.

Hierdoor heeft de Vortex een brede kijk op vele levens gebieden en biedt het een helpende hand op vele issues. Oude pijnen van uit onze jeugd of pijnen vanuit andere leven fases, kunnen worden doorgrond, worden gezien, oude patronen kunnen los gelaten worden waardoor je steeds beter instaat zult zijn om je leven te creëren ipv dat situaties jou creëren. Je zult merken en zien dat je anders gaat reageren op situatie, dat je steeds meer in het nu en in je kracht kunt gaan staan. en hierdoor zal je leven desgewenst gaan veranderen.  Jezelf steeds weer loslaten, denkpatronen gevoelswijze steeds weer ontdekken en loslaten.   Hoe bewuster jij bent/word van jou patronen pijnstukken hoe makkelijker je ze los kunt laten en eruit kunt stappen. De oké-heid in je en met jezelf voelen.

Hoe zit een vortex sessie eruit?
Jij ligt op een behandeltafel, lekker comfortabel, ik zit aan het hoofdeinde. Kort daarvoor hebben we besproken waaraan te werken. Als het lukt lig jij met je ogen dicht, te ontspannen. Lukt dit niet is met open ogen ook prima. Ik zit dus bij jou hoofd en schouders, dmv een lichte aanraking op je schouders laat ik de Vortex energie door mij heen stromen. Dit  kan goed voelbaar zijn. Het kunnen tintelingen zijn, warme of koude stromen, ook een soort van schokjes/stroompjes word ervaren door mensen. Er kunnen beelden, kleuren ervaren worden. De uitwerking verschild per sessie en per cliënt. Iedereen is anders dus iedereen ervaart het ook anders. De sessie word nadien altijd besproken. Mocht het zo zijn dat je fysieke klachten zo zijn dat het niet mogelijk is hier te komen kunnen we het er over hebben om bij jou te komen.