Mindfulness en mediteren kun je leren

Mindfulness en mediteren, kun je leren.
Mindfulness door steeds bewust in het nu te blijven, steeds bewust te zijn wat je doet. De afwas, je dwaalt in je gedachten af naar de was, naar de boodschappen, hoe stom of idioot je bent geweest. Het gaat er om dat je bewust wordt van deze gedachten en dat als de revue passeren, jij je weer bewust richt op de afwas. De prachtige glazen, het water voelt warm etc. En weer bewust in het nu zit en je zelf steeds minder onbewust naar beneden haalt. Ook bij dit proces kan ik je goed helpen, zodat jij beter leert Mindfulness met jezelf om te gaan. Situaties kan je niet veranderen, jouw houding en belevingswereld er naar toe wel. Mindfulness is erg helpend om in het nu te blijven en kan dus enorm helpend zijn bij angsten of angstige gedachten. Stress verminderen, beter leren voelen, in het hier en nu blijven. Tijdens de Vortex klassen word er veel gemediteerd. Er bestaan vele verschillende soorten meditaties. Zelfs in de Vortex.

Mediteren
Dat kan je echt leren, de rust steeds weer terug vinden in je hart en vooral je hoofd. Letten op je ademhaling als je gedachten je steeds mee terug nemen in de dagelijkse beslommeringen. Wijs deze nooit af ze zijn er, alleen jij wilt nu de focus op je hart je ademhaling en gaat daar steeds naar terug. Op het internet zijn talloze meditaties te vinden. Echter is vaak een stuk begeleiding gewenst, om het juiste resultaat te behalen. Mediteren is goed voor je innerlijke rust, stress- en spanningsverminderend waardoor je lichaam kalmeert en herstelt.
Meditaties kan ik ook geven of hulp bieden als je vragen hebt. Meditaties kan ik ook geven voor een groep. Stel jij wilt met jouw vrienden/vriendinnen ervaren hoe dat is, dat samen delen. Ik ben inzetbaar voor bedrijven die hun werknemers dat willen meegeven, bijvoorbeeld door het verzorgen van een bedrijfsuitje. Hoe energiek en echt aanwezig ben je na die tijd weer? Ik ben van mening dat er een hoop winst uit te halen valt.
Bij deze processen en inzichten kan praktijk de waterval een goede ondersteuning zijn. Ik kan je helpen leren om hier mee bezig te zijn. En tip en trucs leren om er op een adequate manier mee bezig te zijn. Want je gedachten stop zetten is zo makkelijk gezegd. Maar hoe doe je dat op een goede manier, zonder dat je meteen vast komt te zitten. En eigenlijk gevangen komt te zitten in je gedachtes.
Ik ben bekend met hele diepgaande en wat lichtere meditaties, van healingsmeditaties tot de huis-, tuin- en keukenmeditaties.
Dit is allemaal in overleg en op afroep basis. Ik heb op dit moment nog geen eigen ruimte. Kosten en wensen zijn daarom goed te bespreken.

Lekker leren Niksen, aanwezig zijn, gewoon zijn. Bewustzijn, samen zijn, het is goed voor je om je en half uur per dag te vervelen. Durf jij dat? Weer even in balans komen, emoties gedachten laten passeren, in het nu zijn.  Het helpt je bij Bewustzijn, interne-verandering, persoonlijke groei, ontwikkeling, klachten emotioneel en of lichamelijk. HSP, burnout, vermoeidheid, opvoeding, hoofdpijn, lijf-kracht ondersteuning. Zelf-bewustzijn, gedachten-s emotie- gedrags -verandering. Herstel-verlichting v. klachten. Balans. Ziekte verlagend, weerstand verhogend. Stress verlagend. Haal je voordeel.