Reiki

Wat is Reiki ?
Reiki is een universele levensenergie. Die werkt door middel van handoplegging. De handen worden op bepaalde (vaststaande) posities op het lichaam neergelegd.
Reiki is een natuurlijke heelwijze die werd herontdekt door dr. Mikao Usui.
Hij gaf deze helende energie de naam Reiki.
Reiki betekent letterlijk vertaald: Universele Levensenergie.

Wat doet Reiki?
Reiki geef je door via je handen. Wanneer je je handen neerlegt op jezelf of het lichaam van een ander zorgt Reiki ervoor dat het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Reiki valt niet te sturen. Het zal daar heen gaan waar het lichaam de energie het meest nodig heeft.

Op de eerste plaats ontspant Reiki. Reiki heelt en dat wordt vaak het eerst voelbaar op lichamelijk gebied. Eventuele lichamelijke klachten kunnen kortstondig verergeren om vervolgens te veranderen of volledig te verdwijnen. Op emotioneel gebied word je gelijkmatiger, ga je lekkerder in je vel zitten. Dat maakt dat je (meer) inzicht krijgt in je doen en laten. Door je bewust te worden van je gedrag heb je de keus om dingen/situaties te veranderen!

Reiki brengt je dus niet alleen bij de klacht maar ook bij de oorzaak daarvan. Reiki maakt bewust en brengt je lichaam en geest (weer) in balans.

Hoe ziet een Reiki behandeling eruit?
Jij ligt op een behandeltafel en ik loop om jou heen, althans ik leg mijn handen op verschillende plekken op je lichaam. Deze plekken worden chakra’s genoemd. Daarom moet ik om jou heen kunnen lopen. Voordat ik met een behandeling begin leg ik goed uit wat ik precies ga doen. Halverwege de behandeling ga jij op je buik liggen ipv van jouw rug. Nadien bespreken we altijd de behandeling. Ook is een afstandsbehandeling mogelijk.