CV/ wie ben ik

Ik ben Kim Jurgens en ik woon in Oldenzaal. Ik werk al jaren in de hulpverlening. Ik ben daar tal van ziekte beelden en (gedrags-) problemen tegengekomen. Behandelplan de motivatie plannen budget plan een begeleidingsplannen, bedacht en geschreven. Jongeren en ouders handvaten gegeven.
Veel werd er gewerkt van uit de gedragstherapie en een stukje cognitieve therapie. Ondanks dat daar  goede resultaten mee behaald kunnen worden wordt er weinig gewerkt aan de kern van een probleem. Het is meer een symptoombestrijding. Het is pleisters plakken, zonder dat er veel wordt gekeken naar de wortel van het probleem. Met als gevolg dat we mensen trucjes leren en eigenlijk nog een laag boven over het werkelijke problemen geven. Is dat dan erg? In zoverre dat het aangeleerde trucje werkt tot dat de trucje niet meer van toepassing is en men vervalt in zijn oude patroon. Het aanleren van nieuwe trucjes kunnen zeker waardevol zijn én zijn er niet voor niets. Echter ik ben van mening als men in de wortel niets veranderd, vervalt men in oude patronen. Wat niet de bedoeling is en dus tijdelijk helpend.  Ik wil daar heel graag met een andere manier mee omgaan. Vandaar dat ik gekozen heb voor mijn eigen praktijk en te blijven werken als ZZP’er met mijn bestaande doelgroep.

Ik heb door mijn hoog gevoeligheid altijd al geweten, dat we de wortel van het probleem morgen onderzoeken in plaats van te reageren op gedrag. Door mijn hoog gevoeligheid Kan ik dan makkelijk doorheen kijken. Ik vergeet nog wel eens, dat het voor anderen niet geld, niet zichtbaar is. Deze gaven komt bij mijn werk ontzettend goed van pas. Ook heb ik verschillende andere manieren een aantal mooie ervaringen gehad, waardoor ik weet en voel dat er meer is tussen hemel en aarde. Ondanks dat ik niet gedoopt bent en niet gelovig ben opgevoed. Heb ik wel wat met spiritualiteit. En spiritualiteit is een heel breed woord en bijna alles omvattend. Kortom het leven zelf is al spiritualiteit. Alles is een ervaring.

Vandaaruit  ben ik verder gaan zoeken, heb ik mezelf aangeleerd  anders in het leven te gaan staan. Positiever te denken en te voelen. Uiteindelijk ben ik in 2002 ben reiki terecht gekomen in 2003 heb ik reiki 2 gedaan. Reiki heb ik met name gebruikt voor vrienden en familie leden. In 2010 ben ik via mijn zusje tot de opleiding van de Vortex healing® terecht gekomen. Vortexhealing® is voor mij  niks anders dan thuiskomen. Vanaf dat moment is mijn leven eigenlijk echt veranderd. Het is voor mij een mooi heailings-kunst met alle facetten van het leven. Het  Geeft me en anderen de mogelijkheid om te werken aan de wortel van het probleem en mensen echt een eigen kracht terug te geven.  Blij verrast warm,  word ik ervan om te mogen werken op de manier waar ik zo in geloof . Het leven is een feestje, het is een wonder het is een uniek iets wij mogen er van genieten, zonder onze pijnen te vermijden over onder gebukt te gaan.

Communicatie een groot deel van het menselijk leven. Een groot deel waarin van alles onbedoeld mis kan gaan. Aannames, triggers, luisteren om te antwoorden in plaats van echt luisteren. Niet navragen wat een ander bedoelt. En taal meer van zaken maakt communiceren erg lastig. Het heeft een grote meerwaarde voor alle communicatie om daar Inzicht in te krijgen. Het echt contact willen maken met de ander. De wisselwerking van gelijkwaardige communicatie. Echt kunnen luisteren naar de boodschap in plaats van de emotie of hoe iemand iets verteld.  Communiceren is een hele kunst.

Klopt het wel wat jij denkt?
De Oke-heid in en met jezelf voelen
Don’t believe everything you think
welke waarheid wil jij geloven?