Instagram WhatsApp
Logo De Waterval

Yoga & Meditatie/ Mindfulness

Ben jij geïnteresseerd in yoga? En zijn voor jou de moeilijke poses die jou tegenhouden om yoga de beoefenen?
Dan is wellicht de Lu jong een vorm van yoga die beter bij jou past en aansluit bij jou yoga behoeften. Deze vorm van yoga is een uiterst effectieve krachtige en toch eenvoudige vorm van yoga. Het is uitdagende bewegingen en geen moeilijke poses. Lu Jong is een bijzondere vorm van yoga. Het vindt zijn oorsprong in Tibet en is gebaseerd op de Tibetaanse geneeskunde en filosofie. Het is transformatie in beweging, meditatie in beweging.

Meditatie is een vorm van mindfulness, mindfulness kan je de hele dag beoefenen. Meditatie is het stil zitten, met mediatie zit je en of lig je en ben je ook lichamelijk stil.
Mindfulness is zo bewust mogelijk in het hier en nu zijn met focus zodat vele gedachten geen kans krijgen om naar de oppervlakte te komen. Dus deze vorm van yoga gaat hand in hand met meditatie, mindfulness en ademhaling, allemaal elementen uit het Tibetaans boeddhisme. Lu jong yoga is een uiterst subtiele en toch krachtige vorm van yoga en haast toegankelijk voor iedereen.
Lu jong is juist door zijn unieke eigenschappen zo krachtig en behulpzaam voor velen. Het kan je zelfs helpen met problemen die we soms ervaren in het leven. Het kan helpen bij zingeving, het helpt bij slaapprobleem, beter slapen, betere concentratie, betere ademhaling, minder stress en spanning.
Juist omdat deze vorm van yoga alle elementen bezit van het boeddhisme, waarvan tegenwoordig veel wordt gebruikt in therapieën, Liefde en compassie, mindfulness meditatie. Vele huidige hulpmiddelen om tot acceptatie, liefde, ontspanning te komen heeft zijn oorsprong in het boeddhisme. Waarvan Lu jong een bewegingsvorm is en komen al deze element ook terug in de lessen.
Terwijl het ondertussen en super eenvoudige een krachtige vorm van yoga blijft. Kracht van de eenvoud.
Laat je niet tegenhouden door gedachtes over moeilijke poses maar kom gewoon een proefles nemen.

Kortom waar is yoga allemaal goed voor.

  • Betere ademhaling
  • Verbinding tussen lichaam en geest
  • Balans
  • Beter kunnen slapen, slaapproblemen
  • Focus & concentratie
  • Zingeving
  • Rust, kalmte

Wil je meer weten over de lu jong klik dan op de volgende link : https://www.dewaterval.com/yoga-meditatie.html

Juist daarom is Lu jong ook een goede yoga vorm om in therapie te gebruiken.
Meer weten over therapie en beweging: Therapie en beweging