Yoga, mindfulness en mediatie

Lu jong
is Tibetaanse helende yoga. Gericht op het gezond houden van lichaam en geest. Omdat we door ons lichaam te gebruiken, rust brengen in onze geest spreken we ook wel van ‘transformatie in beweging’. Ademhaling en ook meditatie spelen een belangrijke rol bij Lu Jong. De adem is als de brug tussen lichaam en geest. Gebasseerd op de Tibetaanse Geneeskunde balanceren en zuiveren we de vijf elementen die binnen en buiten ons aanwezig zijn. Ruimte, aarde, wind, vuur en water.

Lu Jong vindt zijn basis in de eeuwenoude Tibetaanse filosofie (Tantrayana) en geneeskunde. De eenvoudige oefeningen openen, balanceren en zuiveren de 72.000 levenskanalen.

Lu Jong is een rustige vorm van yoga speciaal ontwikkeld door Tulku Lobsang (zeer gewaardeerde Tibetaanse lama en arts) voor de westerse mensen. Zodat Lu jong voor iedereen toegankelijk is.

Lu Jong is thuiskomen bij jezelf. Kom het eens ervaren!

Meditatie
Het in stilte zitten en ervaren van alles wat in jou leeft. Het tot rust komen of het ervaren van lichamelijke sensaties. Er zijn zoveel verschillende soorten meditatie die allemaal helpen bij het meer thuiskomen bij jezelf. Compassie en acceptie van jezelf en het leven, om in vrede met jezelf en alle andere levende wezens om jou heen te kunnen zijn. Het brengt rust en kan levensverrijkend zijn. Omdat ik bekend ben met heel veel verschillende soorten mediatie kan ik me gemakkelijk aanpassen aan de wensen en behoeften die in het moment voren komen. Van basismeditatie tot healing-meditatie: ik breng je graag terug naar de stilte in jezelf.